Η Αύξηση του Αμυντικού Προϋπολογισμού
της Ιαπωνίας

 

 

της Ευμορφίας Κιούση

 

   Το παρόν άρθρο εξετάζει την αύξηση του αμυντικού προϋπολογισμού της Ιαπωνίας. Το ασιατικό κράτος πρόκειται να δαπανήσει 51,7 δισεκατομμύρια δολάρια στον τομέα της άμυνας. Η γενικευμένη ανασφάλεια στην περιοχή οδήγησε την Ιαπωνία στην επιθυμία ενίσχυσης της αποτρεπτικής της ισχύς. Στο κείμενο παρουσιάζονται τα τρία νέα έγγραφα ασφάλειας, τα οποία διαμορφώνουν εκ νέου την υψηλή στρατηγική της χώρας και γίνονται αναφορές στην αποδοκιμασία της Κίνας και της Βόρειας Κορέας σχετικά με τις αλλαγές στο αμυντικό αφήγημα του Tokyo. Εξετάζονται, επίσης, τα χρηματικά ποσά που θα δαπανηθούν σε αγορές νέων όπλων ή στην βελτίωση των ήδη υπαρχόντων. Στη συνέχεια, αναγνωρίζονται οι ανησυχίες της κοινής γνώμης και μελών του κόμματος του πρωθυπουργού για την περαιτέρω επιβάρυνση της οικονομίας, ως αποτέλεσμα προσπάθειας υλοποίησης των απαιτητικών αμυντικών στοχεύσεων. Έτσι, το βασικό ερώτημα είναι εάν ο Πρωθυπουργός Kishida θα μπορέσει να χρηματοδοτήσει τις φιλοδοξίες του και με ποιον βιώσιμο οικονομικά τρόπο θα γίνει αυτό.

 

Διαβάστε το πλήρες άρθρο:

 

 

Φωτογραφία: “Japan Maritime Self-Defense Force butai01” από Japan Maritime Self-Defense Force αδειοδοτείται με βάση τη CC BY 4.0.

 

Οι απόψεις που περιέχονται στο ανωτέρω άρθρο εκφράζουν αποκλειστικά την/τον συγγραφέα του και δεν αντιπροσωπεύουν τις επίσημες θέσεις του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων ή των ερευνητών του.

 

 

You may also like