Η επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών
των ΗΠΑ στο Καζακστάν:
Ποιος είναι ο ρόλος των ΗΠΑ στην Κεντρική Ασία;

 

 

της Αντωνίας Ζησοπούλου

 

   Το παρόν άρθρο αναφέρεται στα αίτια που προτρέπουν τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής να εντάξουν τις χώρες της Κεντρικής Ασίας στην σφαίρα επιρροής τους. Αρχικά, σημειώνοντας επιγραμματικά ορισμένες στιγμές από την περιοδεία του Υπουργού Εξωτερικών, Antony Blinken, παραθέτονται οι λόγοι που καθιστούν το Καζακστάν ιδιαίτερα σημαντικό για τη Ρωσία αλλά και πως ο Πρόεδρος της χώρας διαμορφώνει την εξωτερική και εσωτερική πολιτική του. Στη συνέχεια υπογραμμίζεται η ενεργειακή αξία του Καζακστάν στο γεωπολιτικό πεδίο. Γιατί το Καζακστάν τέθηκε κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία; Ποια ήταν η κατάσταση στη χώρα πριν και μετά τις εκλογές; Ποια είναι η θέση της Αμερικής;

 

Διαβάστε το πλήρες άρθρο:

 

 

Φωτογραφία: “Secretary Blinken Departs Tashkent” από U.S. Department of State αδειοδοτείται με βάση τη United States Government Work License.

 

Οι απόψεις που περιέχονται στο ανωτέρω άρθρο εκφράζουν αποκλειστικά την/τον συγγραφέα του και δεν αντιπροσωπεύουν τις επίσημες θέσεις του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων ή των ερευνητών του.

 

 

You may also like