Το διευρυμένο πυρηνικό πρόγραμμα
της Βόρειας Κορέας
ως απειλή για την Νότια Κορέα

 

 

 

της Εύης Βασσάλου

 

   Το παρόν άρθρο παρουσιάζει το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας καθώς και τις σχέσεις Βόρειας και Νότιας Κορέας από τον Πόλεμο της Κορέας, που έχει ονομαστεί αλλιώς και «Ξεχασμένος Πόλεμος», έως και σήμερα. Γίνεται αναφορά στο πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας το οποίο ξεκινά από τις αρχές του 1960 και συνεχίζεται έως και σήμερα, καθώς και στο εκσυγχρονιστικό πρόγραμμα της Νότιας Κορέας που αφορά στους πολιτικούς και οικονομικούς θεσμούς. Τέλος, παρουσιάζεται η τωρινή κατάσταση που βρίσκονται οι δύο χώρες, η οποία έχει οδηγήσει σε προβληματισμούς της Νότιας Κορέας ως προς την εκκίνηση ενός πυρηνικού προγράμματος εξαιτίας της επιθετικής συμπεριφοράς της Βόρειας Κορέας του Kim Jong-un.

 

Διαβάστε το πλήρες άρθρο:

 

 

Φωτογραφία: “Demilitarized Zone (DMZ) Joint Security Area (JSA) Looking Into North Korea (28819154694)” από Travis Wis αδειοδοτείται με βάση τη CC BY 2.0.

 

Οι απόψεις που περιέχονται στο ανωτέρω άρθρο εκφράζουν αποκλειστικά την/τον συγγραφέα του και δεν αντιπροσωπεύουν τις επίσημες θέσεις του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων ή των ερευνητών του.

 

 

You may also like