Κίνα- Ταϊβάν: Μια επισκόπηση
στη διαμάχη δεκαετιών και ο ρόλος των ΗΠΑ

 

 

της Αγγελικής-Εφραιμίας Μαρκοπούλου

 

   Το παρόν άρθρο εξετάζει τις διαχρονικές σχέσεις μεταξύ της Κίνας και της Ταϊβάν, δύο κράτη που βρίσκονται σε διαμάχη εδώ και δεκαετίες, καθώς και την ανάμειξη των ΗΠΑ ανάμεσά τους. Πιο συγκεκριμένα, το άρθρο κάνει μια ιστορική αναφορά στις σχέσεις των κρατών φτάνοντας στο σήμερα. Εξηγεί ποια είναι τα γεωπολιτικά και οικονομικά, κατά κύριο λόγο, συμφέροντα της Κίνας για την επιθυμία ένωσής της με την Ταϊβάν. Παράλληλα, πραγματεύεται και τους λόγους που οι ΗΠΑ παραμένουν μέχρι σήμερα υποστηρικτές της Ταϊβάν και τι επιθυμούν να προσκομίσουν από μια τέτοια συμμαχία. Το άρθρο καταλήγει στα λεγόμενα ορισμένων ερευνητών οι οποίοι εικάζουν τι μέλλεται να συμβεί σχετικά με μια ενδεχομένη επίθεση της Κίνας στην Ταϊβάν.

 

Διαβάστε το πλήρες άρθρο:

 

Φωτογραφία: “191009-N-PJ626-5512” από Mass Communication Specialist 2nd Class Kaila V. Peters αδειοδοτείται με βάση τη CC BY-NC 2.0.

 

Οι απόψεις που περιέχονται στο ανωτέρω άρθρο εκφράζουν αποκλειστικά την/τον συγγραφέα του και δεν αντιπροσωπεύουν τις επίσημες θέσεις του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων ή των ερευνητών του.

 

 

You may also like